Maximaliseer de impact van je website met strategisch contentbeheer

Meer potentieel voor je website

Leer hoe je met een doordachte SEO strategie je inhoud op je website optimaal kunt benutten. Door middel van bewezen technieken en nieuwe inzichten tonen we je hoe je de zichtbaarheid en invloed van je organisatie kunt vergroten.

Dit is een vertaald en aangepast artikel the corpus of content model of seo door FirstPageSage. We hebben het toegespitst op culturele sector.


Het "Corpus of Content" model van FirstPageSage is een methode om een SEO-campagne te structureren, gericht op het creëren en onderhouden van een geoptimaliseerde verzameling webpagina's. Hier zijn de kernpunten van het artikel en hoe deze kunnen worden toegepast op websites van culturele organisaties:

  1. Beperkte middelen voor contentcreatie: Marketingteams hebben vaak beperkte bronnen, dus het is effectiever om te focussen op het onderhouden van een beperkt aantal (50-200) strategische pagina's die hoge ROI genereren, in plaats van oneindig nieuwe inhoud te blijven maken.

  2. Belang van content update: Het regelmatig updaten van bestaande inhoud wordt als waardevoller beschouwd dan het voortdurend creëren van nieuwe pagina's. Google ziet goed geschreven, frequent geüpdate pagina's als gezaghebbend en bevoordeelt deze in de zoekresultaten.

  3. Keyword-toewijzing aan pagina's: Elk belangrijk keyword voor een organisatie wordt toegewezen aan een bestaande of nieuwe pagina op hun website. Dit zorgt ervoor dat elke pagina de intentie van de zoeker bevredigt en bijdraagt aan een hogere conversie.

Voor culturele organisaties zou dit kunnen betekenen:

  • Het identificeren van belangrijke termen gerelateerd aan hun aanbod, zoals specifieke evenementen, educatieve programma's, tentoonstellingen of historische overzichten.
  • Het regelmatig bijwerken van pagina's over populaire evenementen of langlopende tentoonstellingen om hun relevantie en ranking te behouden.
  • Het toewijzen van specifieke keywords aan pagina's die het beste het doel van die zoektermen dienen, zoals detailpagina's van evenementen, educatieve programma's of nieuwsupdates.
  1. Monitoren en verbeteren van conversieratio's: Door het conversiepercentage van elke pagina langs de voornaamste klantenpaden te volgen en te verbeteren, kunnen culturele instellingen beter begrijpen welke inhoud bezoekers aantrekt en behoudt.

  2. Streven naar een "Maximale Waarde Status" (MVS): Dit houdt in dat elke pagina continu wordt verbeterd tot ze de best mogelijke waarde levert, zoals aangeduid door hoge rankings en conversieratio's.

Door deze strategieën toe te passen, kunnen culturele organisaties niet alleen hun online zichtbaarheid verbeteren maar ook een diepere en meer betekenisvolle interactie met hun publiek bewerkstelligen.

seo website online marketing google